så mycket snö...

Idag så var man med släkten å äta jul middag till mommo å efter de så for jag å hälsa på Rambo för att han har varigt ensam hela julen. å det har snöa så mycket att man knappt kunna komma fram till dörren så ja bestämde mig för att ploga lite snö... höhö jo ^lite^ snö! De var jobbit men då är det färdig plogat åt pappa när han kommer hem från sin Julkryssning.
 
 

Julklappar!

För nån da sen så var det jul! om ni inte viste det. på julen så får man vanligtvis julklappar! så jag tänkt berätt lite om va ja ha fått!
Jag fick dom 3 nästa bökerna i The Mortal Instrument serien så att jag äntligen kan fortsätta, en smurf till min lila smurfsamling, några presentkort. The Dark Knight trilogy och en gaffel(en väldigt cool gaffel) fick jag av min kompis Fia! sen fick ja å LOTR å dom två tornen (fast att jag nog har alla tre på bluray från förut) som är min favorit av alla tre! men kom igen det där omslaget med Orthanc och Barab-dur (om du inte förstår vad jag talar om så är du dålig! höhö okej inte är du) så coot! och sen ha man fått lite annat också...
jag filma lite från julafton som ja ska laga till någon liten filmsnutt så snart jag får det överfört till datorn. :)
 

The Hobbit! YEY!

Sorrey för mina stavfel! (ja tycker att det ända ja skriver om i min blogg är om LOTR... men nåja) ;D
 
Jag var å se på Looper på bio och då kom The Hobbit Traillern före, å att bara se traillern av hobbit på stora duken var super epic!!
 
Så den 12.12.2012 12:12(alltså 00:12 på natten) så var man å se på The Hobbit här i Vasa, i vanlig 3D. redan efter 5 sekunderna in i filmen när den där LOTR credit-text fonten kom där i början, och ja ba: OMFG!!!!!!!!! :'DDD my dreams have come true
 
Det var super epic att få se Middle Earth på stora duken, som jag bara ha sett på min tv å dator förut. och när riddles in the dark med gollum/smeagol kom, biosalången blev helt knep tyst. int en ennda rörde på sig, ingen prasla med sina popcorn, man ba: OMG, there's a legend on the screen! de va så EPIC!! ja älskar Andy Serkis! <3
 
Även då den var så himlars bra var den inte perfekt... det var några saker som jag störde mig lite, tillexempel orcserna såg mycket annnorlunda ut än i LOTR, en liten sak men det var en av de sakerna som störde mig...
 
Jag såg The Hobbit igen i Åbo på fredagen och då var det i 48 FPS (HFR) 3D, det var lite som att det skulle vara i fast forward i början, men det blev mycket bättre och det var jätte vackert. nåja men jag tyckte att filmen var bättre den andra gången jag såg den (Åbo). kanske det var bättre för att jag var med bra sällskap(Pinja, Fia, Tommy), HFR, eller den mycket större screen i åbo. vi hade be bästa platsera i salen! yah im the boss! ;)
 
The Hobbit: an unexpected journey 5/5 
JAG KAN INTE VÄNTA PÅ DEN NÄSTA!!!!! :DDDDDDD:D
 
 

Helg i Nagu

Har varigt i Nagu två helgar i rad... på helgarna ska man ju vila och ha det skönt! Men nej inte för mig, Ja ska nou sprina upp och ner, ner och upp igenom finland. hoho!! 
men nåja för omväxlings skull så to ja lite annorlunda tågrutt där som ja bara behöver åka två tåg iställe för tre. men då blir man strandad i Tammerfors i en timme. men det var jätte fint där så de va kiva att gå runt å se medan man vänta. direkt när ja kom ti Åbo var det och fa å se på The Hobbit igen med mina kaverin (Pinja, Fia, Tommy). De va rouligt! nästa da va de julmarknad, å ja köpt hemlagad senap av Fias mamma till min pappa, visst är jag snäll!
På sönda hände det inte så myky så jag åt plättar! mums!! ;)
 
Desutom måste jag raportera till världen att i min skola så har vi de coolaste namnen på våra servrar! (vi har så nördiga lärare)
 

vad finns det här?

Bestämde mig för att visa er lite hur det ser ut här i my home away from home. det är lite bilder, och så fins det text och pilar som pekar på olika saker, väldigt intressant, indeed!
Och så får jag åka med Rebecka och hennes (läskiga) kusin ner till åbo på torsdag, så att jag inte behöver åka tåg! halleluja!
Rebecka dissar veterankören, som har konsert på skolan och far till stockholm på självstendigthetsdagen... Ultimata förräderiet!!! jonej.... i do not approve
Spendera lilajul helt ensam, att framför datorn och åt chips såg på LOTR wooohoo (nolife). var å shoppa lite juklappar i dag å. eller först gick jag junt i butiker och bara: oj den där skall jag köpa till mig! och efter en stund ba skulle jag inte köpa saker till andra?!?!... jaajuussst såå!