Jag luktar kossa...

Jag var och hälsa på till Fias kossor på lörda och fotogafer till fotoreportage (en skoluppgift). Kossorna är söta och snälla men det var kanske inte på smart att ha på mig min vita rock. Det vat en kossa som var väldigt nyficken på vad jag gjorde och lyckades smäta sin näsa på min rock... MUMS!
Nåja jag fick helt najs bilder och tack till Fia att jag fick låna din kamera!!
 
Så en bild ner så kan ni se 4 smakprovs bilder ;) (klicka på dom mindre att få se dom större)
 
 
 
  

The Murderous Mind of a Fly

Nåja kom till Nagu över helgen, å det betyder oftast att det är "se-på-en-massa-konstiga-filmer-med-Fia" Time.
Fia hitta en massa riktigt gamla filmer för 1€/st och en av dom som jag villa se på va "Return Of The Fly" (1958) som är en uppföljare till filmen "The Fly".
Så de handlar om sonen till en professor som ha uppfunit en molycär-teleporterings-maskin-sak och han hamnar då in i den här maskin-saken tillsamans med en flyga, jaaa och där har du filmen!
Den här filmen var sekärt helt bra då den kom ut men nu så tycker man att den är lite tråkig! rolig på ställen som var menad att vara läskiga, men filmen lyckades faktiskt få mig att hoppa till en gång! höhö.
 
Vi såg också på Sun valley serenade, Escape from alcatraz och den nya filmen Django unchained!
 
 
http://youtu.be/Zri0vfCwoS0
 

Idag, Måndag alltså!

 
Måndagar är ju alltid så underhållande!
Nå när klockan ringer på morgonen, så snozar man en gång och sen en gång till, enda tills det är bara en halvtimme kvar tills första skoltimmen börjar, så att man får så hurjans brotom.
Sen så cycklar man till skolan i mega minus grader, när man är framme så måst man gå upp för en massa trappor bara så att man kan lida på dubbel kemi-timmar (som är så jätte roliga, så där btw... not) hoho! Sen så har vi såndärna Grafiska timmar resten av dagen, dom är helt ok timmar! mycket CandyCrush (facebook spel) mellan varven. höhö ;)
När jag kom hem efter skoldagen så fick jag en skänsla som att jag inte hadde varigt hem på flera dagar... jaa vad det sen betyder.
 
Till Nagu i helgen 
 
om du har instagam, varför inte följa mig? Amandab_ge 

Fotoreportage?

Ja så vi har nån sån härn fotoreportage uppgift i skolan, som man skall välja något man är intesserad i, fota snygga/bra foton innom det område och sen laga det till nå reportage... justså jo. Och jag är intesserad i film... vad annat?? ingen anning!!! jag får värsta panik attacken här! HJÄLP MIG!
Nåja men ja laga modellera gubbar och satt dom på några mandariner... jonej.
Inte vet jag vad jag skall gä, nou kommer man väll på nå.
 
Photoshop.
Orginalbild.

filmer jag sett de senaste veckorna

Man är tillbaka till Vasa efter jullovet och man måste uppdater blöggn. Så ja tenkt skriv om filmer som jag sett över julen å så...jo.
Du får välja vliken du vill läsa om!! du behöv int läs allt mitt sk*t. :)
 
The Impossible kom just hem från att se den på bio! Jag läste igenom listan på Oscar nomineringar detta år å den här filmen är på listan och jag viste att det visas just nu på bio så jag bestämde mig att fara och se på den. Den var jätte bra! Det är den sann historian om en familj som hamna mitt i sunamin 2004, det är dom som försöker överleva och hitta varandra igen. det var tragiskt och tårarna flög åt alla håll, filmen förstenar alla nomineringar den fick.
om du inte vet vad för film du vi se på bio nästa gång, se på den The Impossible!
 

The Shawshank Redemption köpte jag på bluray för 9,90, ett riktigt fynd! Så den här filmen har jag väldigt länge vilja se, den är ju #1 på IMDb lista, och Morgan Freeman är ju med!! han var ju typ ung tillochmed.

Nåja jag så på den här filmen utan att veta mer om den, en att det är utspelat i ett fängelse. Jag tänker inte berätta till dej vad filmen handlar om, för det får du veta sen när du ser på filmen, för att DU MÅSTE SE PÅ DEN HÄR FILME! höhö joo... ;) När filmen var slut så blev jag bara glad! (inte för att filmen var slut utan hur det sluta!) fasten det är mycker orättvisa och orättvis död, så blir man bara och må bra till slut! ah jag blir bara glad om jag tänker på det! 

Rekomenderar denna jätte mycket!!!!

 

Robocop så såg man på Netflix(som är ganska awesome) Jag had sett en review på youtube om Robocop, dom sa att den va bra, och den var rikit nice! om du vill se på en film med: farliga vapen, blod, droger, action och robotar i se på robocop!
Det var så dumt, en polis hadde då blivigt skuten överallt i kroppen och i huvudet (helt klart död!!!) och så kommer ambulansen och Paramedics bara: jojo vi kan nog rädda honnom med lite CPR... och jag bara: HAN ÄR SKUTEN I HUVUDET, HAN ÄR DÖD!! -___- stupid.
 
 

Sinister alltå jag såg på den här med min pappa, han ba: alla säger att den här jätte bra, nu så ska vi se på den! och jag ba: okej, låter bra de! inte enns halva igenom, jag tänker för mig själv: -jaha okej kan den börja nu?- halva filmen igenom: -jahaa jo altså nu kan väll det ^bra^ börja?- En stund senare: -nä den här filmen är bara skit!-

SKIT FILM! jag rekomenderar ej!

 

American History X såg man å på Netflix. Jag tyckte mycket om den här filmen, den var bra! det handlar om nazister och rasister, alla hatar alla och sånt. Efter en tid i fengelset så har Derek(huvudpersonen) börja se anorlunda på saker och ting, och försöker få hans ldssdsaadailebror att sluta i Natzi gruppen, försöka hindra honnom att göra samma misstag som han själv gjort. väldigt bra film. Rekom

 

Charlie Chaplin - The Kid fick jag till julklapp (tack!). en väldigt gammal film 1921. (svartvitt+ingen talar= gammal film) så Charlie går ut och går en vacker dag, hittar en bebis ligande på sidan av gatan, det är så som det börjar. det är en rolig och mysig film.

Det är kiva att se på sånhärna gamla filmer, för att världen såg faktiskt ut sådär, skrangliga bilar och sånt! Jätte coolt!

 

 

 

Wreck-it Ralph så har inte kommit till Finland ennuh... höhö. >:) den här filmen är jätte gullig, den är typ som toystoy fast om tvspel istelle för leksaker. behöver man seja mer? öh kanske, men jag tänker inte seja mer för jag har skrivit så mycket hoho börjar bli tröt i fingrarna...

jag hoppar den vinner Oscarn den är nominerad för.

 

The Girl With the Dragon Tattoo (usa) den fick min kaveri Fia till julklapp. Altså det skall före ställa att dom skall vara i svergie, och alla skyltar och nyheter och sånt är på svenska men ibland så ändrar dom så att ibland så prattar mäniska på nyheterna på svenka och ibland på engelska och jag bara BESTÄM ER!!! det störde mig jätte mycki! 

så det är typ samma som i svenska filmen, fast i den svenska filmen så fans det inte nån katt som det fins i USA filmen. För att det fanns en söt katt, så får filmen ett +, men det som händer till katten så får filmen ett minus.

hon som spelar Liz i svenska filmen tycker jag bättre om. jag tycker mer om den svenska filmen!

 

Cornelis fick min mamma till julklapp, det handlar om Cornelis som var en sång skrivare som bodde i svergie. Man kan inte säga att han var en svensk låtskrivare, fast en han skrev typ alla sina låtar på svenska och fast en han bodde i svergie för mesta dellen av han liv, föratt han lyckades aldrig bli en svenk medborgare, höhö lyckat!

det var en trävlig film att se på, jag tyckte om den, men en gång var tillräkligt för mig nou. Om du nu sku råka va fan av Cornelis så se på den här filmen! den är inte dålig!